top of page
Biografie | CV: Files

BIOGRAFIE

Rianne (01-11-2000) volgde vanaf 2007 haar eerste orgellessen bij Rinus Verhage (Sommelsdijk) en vanaf 2009 bij Andre Keijzer (Nieuw-Beijerland). In 2017 werd ze na het behalen van haar vmbo-diploma aangenomen op de HMD (Havo voor Muziek en Dans, onderdeel van het Codarts conservatorium, Rotterdam), waar ze haar hoofdvak orgel volgde bij Bas de Vroome (Delft). Na het behalen van haar havo-diploma in 2019 is Rianne aangenomen op het Codarts conservatorium, waar ze momenteel hoofdvak orgel studeert, eveneens bij Bas de Vroome. Bij hem volgt ze ook het vak basso continuo. 

Hiernaast volgt zij bijvak piano bij Martin Lekkerkerk en improvisatie bij Hayo Boerema. Tevens is zij op de HMD werkzaam als bijlesdocent.

 

Rianne volgde masterclasses bij o.a. Olivier Latry, Reitze Smits, Leo van Doeselaar en Mattheo Imbruno en nam in 2019 deel aan de SummerCourse in Amsterdam.

Ook volgde zij meerdere masterclasses op andere gebieden van muziek (zie het volledige CV).

Rianne heeft vanaf haar 15e jaar als vaste organist in de HHG te Nieuw-Lekkerland ervaring opgedaan in het muzikaal verzorgen van kerkdiensten.

Rianne Korteweg, klavecimbel, De Doelen Rottedam

De Doelen, Rotterdam (2019)

bottom of page